Startsida

Skriv ut D m M Y

Välkommen till Java I

Webbplatsen innehåller, med undantag för kurslitteratur, den information du behöver för att genomföra kursen. Du har förutom föreläsningsmaterial och labbmaterial även tillgång till dina resultat på laborationer och projekt, länkar till relaterad information och övningsmaterial. Det finns dessutom ett forum där du kan diskutera Java, ställa frågor till läraren, och diskutera allt annat som rör kursen. Vi hoppas att du kommer finna webbplatsen användbar och rik på material. Gå gärna in på sidan webbplatsstruktur för att bilda dig en uppfattning hur det är tänkt att du ska navigera på denna webbplats.

Rapportera fel på webbfunktioner genom att skicka ett mejl till Martin.

Kursens mål

Kursen är en labb-, projekt- och tentabaserad kurs. Detta innebär att kursen examineras med ett antal laborationer, ett projekt, och slutligen en tentamen. Se den aktuella kursplanen för den exakta fördelningen mellan momenten.

Kursen är tänkt att introducera språket Java genom att till en början gå igenom grundläggande datatekniska begrepp. Därefter introducera begrepp specifika för Java. Exempelvis:

  • Variabler och uttryck
  • Klasser och objekt
  • Styrsatser
  • Filhantering


När du har loggat in på webbplatsen kommer du att få tillgång till en studieplanering som guidar dig steg-för-steg genom kursens moment. Välkommen till Java I!

Logga in

Lokal inloggning

Stäng meny